Työssä jaksaminen voi toisinaan olla haastavaa ja draivi hukassa. Erityisesti tietotyöläisen aivot ovat usein arjessa kovilla. Työskentelymme on muuttunut vuosien varrella entistä vaativammaksi ja monipuolistunut. Kehitämme osaamistamme ja työskentelytapojamme jatkuvasti sekä työympäristössämme tapahtuu monia muutoksia.
Viimeisimpänä arkeemme nopeasti asettunut hybridityö on tuonut mukanaan uusia toimintatapoja, joita kehitetään edelleen. Nämä kaikki ovat hyviä asioita, jotka vievät meitä eteenpäin ja antavat parhaimmillaan arkeen toivottua joustoa, mutta vaativat keholtamme ja mieleltämme paljon. Meihin kohdistuvat haasteet ja vaatimukset voivat välillä ylittää käytössämme olevat voimavaramme, joka voi aiheuttaa meille stressiä, niin hyvässä kuin pahassa. On tärkeä tiedostaa, että myös positiiviset, miellyttävät asiat voivat saada meidät kokemaan stressiä.
Jokaisella meistä on oma stressinsietokykymme, jota voidaan kehittää ja harjaannuttaa. Stressistä on mahdollista rakentaa voimavara, joka antaa meille käyttöön sen positiiviset hyödyt. Sillä oikeassa kohdassa stressi on erittäin hyvä asia, joka antaa meille parhaimmillaan lisää voimavaroja, vireyttä, tuloksentekokykyä ja työnimua. Tämä edellyttää meiltä kuitenkin hyvää palautumiskykyä. Mikäli palautuminen syystä tai toisesta ei onnistu, seurauksena on stressin negatiiviset vaikutukset, jotka voivat johtaa krooniseen stressiin ja pahimmillaan työuupumukseen.
Työhyvinvoinnin kannalta on ensiarvoisen tärkeää varmistaa ja kehittää kykyä positiivisen stressin hallintaan ja ehkäistä ajoissa negatiiviset, pitkittyneen stressin vaikutukset. Puutteelliset stressinhallinnan keinot ja pitkittynyt stressi heikentää psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia.